Onheilsbrenger ; doem , vloek. “A type of curse placed on a person that makes them prey to many minor misfortunes and other forms of bad luck.”

Vrij vertaald; Een persoon en/of vloek geplaats tegen een persoon zodat het hem/haar blootsteld aan veel kleine tegenslagen en andere vormen van ongeluk!

Waarom in hemelsnaam zou iemand zich aan die naam verbinden? Hoe komt iemand erop om dat als zogeheten “nickname” te gebruiken.

Nou, eigenlijk is het verhaal erachter helemaal zo spannend niet. (Sorry “jongens”) In mijn jonge jaren toen internet nog geluid maakte als je erop ging, was is al erg geintresseerd in ICT. In die tijd bevond ik mij ook in kleine “hackers” groepjes opzoek naar verschillende online servers en routers om “rottigheid” mee uit te halen. In die groep kwam ik voor de allereerste keer voor de vraag; Welke username wilt u gebruiken…?

Oeh, moeilijk! Ik moet iets verzinnen wat cool is. Wat mysterieus is. Wat de verbeelding voed. Wat… Ach, je snapt wel wat ik bedoel. Compleet inspiratieloos een uur later met nog steeds geen antwoord op de vraag besloot ik een engels woordenboek willekeurig te openen, mijn vinger blind op een pagina te zetten om dan maar te kijken of daar wat leuks bij zit. En je raad het al….

Jinx;  A type of curse placed on a person that makes them prey to many minor misfortunes and other forms of bad luck.

Nou dan kan je geluk niet meer stuk, begrijpende dat het voor een hackers site was. Jinx it was. Wat, al in gebruik..? J1nx dan? Tada, we are in business.

Ik heb in de jaren daarna eigenlijk nooit echt de moeite genomen om die gebruiksnaam aan te passen en al tientallen jaren gebruik ik hem voor verschillende doeleinden. Toen ik een eigen website wilde beginnen, met eigen domeinnaam, email accounts etc. was het ook niet zo geheel lang nadenken over welk domeinnaam daar dan voor aangevraagd zou moeten worden. En zo het geschieden dat j1nx als user en website als tientallen jaren op het internet te vinden is.

Zo, met dat uit de weg…. Wie is dan de persoon achter de naam; j1nx?


Wie is Peter Steenbergen, die idioot met de rare nicknaam voor tientallen jaren?

Onderhand zo’n 40 jaar oud, in de petro-chemische wereld werkende, dood normale man die een sterke affiniteit heeft met ICT. In mijn carrière in de olie en gas industrie mooie plekken op deze wereld gezien. Neem gerust een kijkje in het fotoboek.

In het verleden daar naast en ook kortstondig volledig, zelfstandig ondernemer geweest als software ontwikkelaar. In samenwerking met een engelse partner in 2012 een nieuw multimediaspeler product op de markt gezet gebaseerd op “XBMC / Kodi” genaamd; “The Little Black Box”. Na lancering was dat product verkrijgbaar bij de grotere offline en online winkels zoals; Mediamarkt, BCC, Wehkamp en Bol.com

Mocht je denken, die man kan ik goed gebruiken, of als je gewoon iets meer wilt weten over mijn professionele achtergrond. Je kunt mijn C.V. hier vinden.